Kisgéphajós tanfolyam

Kisgéphajós jogosítványra akkor van szükséged, ha:

 • ha 14,5 kW teljesítménynél nagyobb motorteljesítményű motoros hajót vagy jetski-t szeretnél vezetni
 • ha olyan elektromos hajót szeretnél vezetni, amelynek motorteljesítménye meghaladja a 14,5 kW-ot (19,45 lóerőt)
 • ha a vitorláshajó motorja, melyet vezetni kívánsz, meghaladja a 14,5 kW-ot (19,45 lóerő)

A belvízi kisgéphajós képzésünk menete:

Vitorlásiskolánkban 2020 óta az elméleti képzés távoktatásos formában zajlik. A jelentkezés után mindenki azonnal megkapja az előadások anyagát videón, valamint a Hajózási Szabályzatot, így azonnal el lehet kezdeni a felkészülést. A kiválasztott elméleti vizsga dátum előtt 30 nappal aktiváljuk az online gyakorló tesztek felületét, melyek a vizsgán előforduló kérdéseket és válaszokat tartalmazzák. Hallgatóinknak lehetőségük van telefonos konzultációra is.

Az elméleti vizsga helyszíne: Budapest

 • az elméleti vizsga tananyaga: Hajózási Ismeretek-kisgéphajó, valamint a Hajózási Szabályzat
 • a kisgéphajós képzést Sződligeten tartjuk, és a kisgéphajós vizsgára is ott kerül sor a gyakorláskor már megszokott hajón.

Helyszín: Sződliget, Wiking Yacht Club ( Árpád-házi Szent Erzsébet stny., 2133)

kisgéphajó vezetői tanfolyam, illetve a vizsga elméleti részére való felkészülés egy EOR-on (elektromos oktatási rendszer) keresztül zajlik. E rendszerbe való regisztrációhoz szükségünk lesz a születési nevedre, dátumra, e-mail címedre és a telefonszámodra. 

Gyakorlati képzés:

A képzés gyakorlati részét a Sződligeti Wiking Yacht Club kikötőjében folytatjuk ( cím: 2133 Sződliget Árpádházi szent Erzsébet sétány). Kikötő előtt van lehetőség parkolásra, a kapun ha nyitva van be kell menni a házig, azon keresztül lejutnak a tanulók a mólóra, és a legutolsó hely a oktató kishajó indulási helye. A hajón szereplő felirat: OKTATÓHAJÓ, ezt is látni fogjátok. Amennyiben a kapu zárva, a kapura nagy betűkkel ki van írva egy telefonszám, azt felhívva kinyitja a kaput a kikötőmester. Hétszemélyes hajókkal oktatunk de az oktatás szempontjából maximum 4 tanulót tudunk fogadni ( +1 fő oktató ).

A gyakorlati képzés: csoportos oktatással : 1 alkalom / 3 óra
Vizsgán kötelező feladatok, az EOR rendszerben a képzés előtt megnézendők.

A lefoglalt időpont a gyakorlati képzés kezdete, a kikötőbe korábban kell érkezni. Amennyiben a tanuló késik, és a hajó már kifutott, a késő személyért nem megy vissza. Az oktató a hajón nem elérhető , az oktatással foglalkozik, így telefonon sem üzenünk neki, hogy menjen vissza a későért. Ebben az esetben a képzés megtartottnak minősül. Új időpontot csak pótdíj ellenében biztosítunk. Abban esetben marad el a képzés , ha a hajózási hatóság hajózási zárlatot rendel el, vagy köd van és nem lehet biztonságosan kifutni a kikötőből, de ekkor az oktató vagy a kolleganőnk értesíti a tanulókat a képzés megkezdése előtt, és új időpont kerül egyeztetésre.

Rossz idő nincs, ha esik, vagy kánikula van, akkor is megtartjuk az oktatást. – Megfelelő öltözékről a tanulónak kell gondoskodnia.

 • Világos talpú cipő , ami nem hagy nyomot a hajón.
 • Cipzár és szegecsmentes ruházat- a bőr ülések védelmében
 • Nyáron – ha lehet UV védelemmel ellátott felsőrész- leégés ellen.
 • Napszemüveg, lehetőleg fehér színű baseball sapka
 • Szélben – esőben : vízhatlan ruházat – esetleg törölköző, váltóruha
 • Érdemes még hozni megfelelő mennyiségű innivalót.

A hajón nagyobb csomagok elhelyezésére nincs mód , csak a legszükségesebbeket lehet az oktatás alatt a hajón tartani.

IDŐPONTOK
ÁRAK
JELENTKEZÉS

Pót gyakorlati képzés:

Amennyiben szükséged van az alapoktatáson felül további gyakorlati képzésre, kérlek, hívd kolléganőnket az alábbi számon: 06(30) 500-8866.

Nála tudsz időpontot foglalni a pótgyakorlásra.

Csoportos pótóra: 1 alkalom / 3 óra : 20.000.-

A pótóra díjat a képzésre jelentkezéskor kell elutalni a Kalmár Autósiskola Kft.10103898-48495500-01000000 számú számlájára.

JELENTKEZZ MOST

Kapitány leszek

JELENTKEZZ MOST

Kapitány leszek