Kedvtelési IV. osztályú tengeri kishajó vezető

A kedvtelési célú IV. osztályú tengeri kishajó-vezetői képesítés tengeren, a parttól 3 tengeri mérföld távolságon belül, vagy belvízen közlekedő vitorlás és/vagy motoros kishajó kedvtelési célból történő vezetésére jogosít. A tengeri kishajó teljes hossza a 24 métert, a belvízi kishajó teljes hossza a 20 métert nem érheti el, utas befogadó képessége legfeljebb 12 fő lehet.

A vizsgára való jelentkezés általános feltételei:

  • Betöltött 18. életév,
  • belvízi kedvtelési célú vitorlás kishajó-vezetői vagy kisgéphajó vezetői képesítés megléte,
  • háziorvosi vizsgálatokra jogosult orvos által kiállított egészségi alkalmasságot bizonyító igazolás bemutatása
  • a vizsgadíj befizetésének igazolása,
  • hajózási hatóság által jóváhagyott képzőszerv által szervezett elméleti felkészítő tanfolyamon való részvétel igazolása.

Képzés részletei

A távoktatási rendszer lényege, hogy a hallgató önállóan készül fel a tesztvizsgára, maga osztja be az idejét. A képzés nincs helyhez és időhöz kötve, akár otthonról egy internettel ellátott számítógépről fel lehet készülni a hatósági vizsgára megfelelő tananyag és konzultációs lehetőség felhasználásával. A számítógépet és az internet hozzáférést a hallgatónak kell biztosítani, a tananyag benne foglaltatik a képzés díjában.

A kötelező felkészülési idő két nap.

A Képzőszerv a vizsgán való részvételhez szükséges Képzési igazolást csak abban az esetben adhatja ki, ha a Hallgató valamennyi- az általa választott hajó vezetéséhez szükséges- tantárgy próbatesztjein legalább egyszer 75%-os eredményt ért el!

E képesítés megszerzésének feltétele a belvízi kishajós képesítés megléte. A megszerzett 3 tengeri mérföldig érvényes tengeri képesítés arra a hajónemre lesz érvényes, amely típusú kedvtelési kishajós képesítéssel a vizsgázó rendelkezik.

A képesítés megszerzéséhez csak elméleti vizsga szükséges!

A Holovits Vitorlásiskola távoktatós hallgatói a KAV (Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont) épületében, a 1033. Polgár u. 8-10. szám alatt tehetnek elméleti vizsgát a Hatóság által kiírt nyitott időpontokban, vagy a Holovits Vitorlásiskola által meghirdetett vizsgaidőpontokban.

A kedvtelési célú kishajós képesítésre épülő IV. osztályú tengeri képesítéshez szükséges elméleti vizsgát tenni szándékozó hallgatóknak az alábbi tárgyakból kell felkészülni és a KAV vizsgabizottsága előtt számítógépes tesztvizsgát írni:

a. Közlekedési ismeretek tengeri kishajóval
b. tengeri kishajók üzemeltetési ismeretei
c. navigációs és térképészeti ismeretek

Az online tananyagot a Hatósági akkreditációval rendelkező adria-yacht.hu rendszer biztosítja:

A tanfolyamdíj befizetése után a hallgató beregisztrál az adria-yacht.hu oldalra, ahol a gyakorló tesztek találhatók. A Képzőszervnek elküldött Jelentkezési lapon feltüntetett elméleti vizsga dátum előtt 30 nappal a Képzőszerv aktiválja a tanulási felületet, ami 30 napig érhető el és megkezdődhet a felkészülés.

A rendszer három részből áll:

  • csak helyes válaszok, mely tulajdonképpen maga a tananyag
  • a vizsgán alkalmazott hivatalos hajózási hatósági vizsgakérdéseket tartalmazó gyakorló
    tesztek
  • vizsgaszimulációs tesztek (pont úgy, ahogy a vizsgán lesz)

További részletek és használati útmutató az https://adria-yacht.hu/tavoktatas-belviz/ oldalon!

Igény esetén lehetőséget biztosítunk hallgatóinknak telefonos konzultációra, melyet szerdánként 8-10 óra közötti időpontban tart konzulensünk telefonon, Messengeren vagy Skype hívással.

A konzultáció az alábbi számon érhető el: +36 30 951 4570
Konzulensünk: Bokor Imre

Amennyiben további kérdése merül fel, keressen minket a 06 20 33 707 32-es telefonszámon, vagy az eva@holovits.hu email címen.

Jó felkészülést kíván: a Holovits Vitorlásiskola oktató csapata!

JELENTKEZZ MOST

JELENTKEZZ MOST