A hajózásra alkalmatlan téli hónapokban lehetőséget kínálunk a kishajó-vezetői képesítést megszerezni vágyóknak, hogy elsajátítsák az ehhez szükséges elméleti anyagot, és abból akkreditált hatósági vizsgát tegyenek.

A foglalkozásokat hétköznap tartjuk 16-20 óráig.

Az elméleti képzés helye: Budapest, Műszaki Egyetem
Vizsga helye: A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Hajózási Főosztály SZEV vizsgaterem (Budapest, Váci út 188.)
Időpontok: minden hétfőn vagy szerdán NKH-s nyitott vizsga, valamint a képzőszervi vizsgaidőpontok (lsd. honlap Időpontok)

A jó idő beköszöntével így nekik már nem kell „magolni”, csak gyakorlati képzést kapnak balatonföldvári bázisunkon, és vizsgázniuk is csak gyakorlatból kell. A Budapesten elméleti vizsgát tett hallgatóinknak elsőbbséget biztosítunk tavaszi kurzusainkon. Mivel az ehhez a kurzushoz tartozó gyakorlati oktatás időtartama lényegesen hosszabb (2×3 egész nap), ezt a verziót azoknak is ajánljuk, akik úgy érzik, az 4 nap vitorlázás kevés lesz nekik a magabiztos hajóvezetés elsajátításához.

Az elméleti és gyakorlati vizsga között nem telhet el 18 hónapnál hosszabb idő.

A budapesti elméleti képzés ára: 30 000 Ft.

Csak gyakorlati képzés

Ez az opció csak a Budapesten elméleti vizsgát tett hallgatóink számára elérhető(!), a téli elméleti képzés „befejezése”. Számukra a gyakorlati oktatás a mindenkori két első tanfolyamunk időpontjával esik egybe (előzetes egyeztetés alapján). Amíg a többiek délelőtt elméleteznek, addig nekik egész napos gyakorlati oktatás folyik, így a rendkívül intenzív tanulás révén alaposabb gyakorlati tudásra lehet szert tenni a két hosszú hétvége alatt.

Vitorlás gyakorlati oktatás ára: 60 000 Ft
Kisgéphajó gyakorlati oktatás ára: 40 000 Ft